lördag 28 juli 2012

Fina kombos...




Jag förstår inte riktigt varför det inte går att få fast på kort, men i verkligheten är det här en av mina favoritkombinationer i trädgården just nu: Ormrot, en mörk alunrot och de ljusa blommorna från jättedaggkåpan. I bakgrunden som just nu överallt hos mig blåklint. Den har fått vara kvar för att jag gillar den väldigt mycket, men den har nog tagit över lite väl mycket, så snart ryker en hel del av den tror jag...

Rosen Buff Beauty trivs väldigt mycket ihop med salvia och eftersom den jag sådde själv fortfarande är väldigt liten, köpte jag några färdiga plantor av 'Ostfriesland' och någon annan sort som jag inte minns just nu. 




Inte direkt någon kombination, men den här löken kommer upp lite överallt i min rabatt vid vägen. Jag antar att jag har satt den i höstas, men har glömt det. Den passar hursomhelst väldigt bra som uppstickare lite här och där både bland andra blommor och som här bland blad från pioner, forsythia och annat.




Den här fina mörka kärleksörten är ett spontanköp från förra året. Riktigt fin är den och jag tycker att den passar väldigt fint ihop med lammöronen som jag hoppas ska bre ut sig ordentligt.




Någonstans där jag har sått både blåklint, ringblommor och rosenskära är längs vårt fula staket. Riktigt fin ängskänsla blev det, så det får definitivt bli repris på det nästa sommar. Det ska bli spännande att se hur det ser ut när rosenskäran blommar.




fredag 27 juli 2012

De första tomaterna

De är visserligen fortfarande gröna men de första tomaterna börjar iallafall visa sig på plantorna i uterummet. En del av dem har jag sått från egna frön från en planta jag köpte på loppis förra året. Jag har ingen aning vad det är för sort och om det blir likadana tomater av fröna så det blir spännande att se om ett tag.

Min röda salvia som jag sådde i vår börjar snart blomma också. Riktigt fin verkar den bli.

Annars försöker vi mest överleva i värmen och när det går att vara ute är jag såklart hellre där än inne och bloggar så det blir nog lite glest med inlägg framöver.

Published with Blogger-droid v2.0.6

tisdag 10 juli 2012

Äntligen klar! :-)

Häggmisplarna är äntligen i jorden! :-) Jag kom till plantskolan tio minuter innan stängningsdags för några dagar sedan. Jag var glad att jag på den tiden lyckades få med mig både häggmisplar och jord men väl hemma såg jag att jag fick 7 A. spicata och en kopparhäggmispel. Tyvärr hade jag redan tagit av etiketterna så jag har ingen aning, vilken som är fel. Jag hoppas att den är i en av kanterna nu.
Tanken är att det här ska vara en lugn plantering och ingen galen perennrabatt men jag ska nog ändå ha någon marktäckare, antagligen skugggröna som jag har mycket av. Det blir säkert någon vårlök också.

Annars gillar jag den här kombinationen just nu: rosen Buff Beauty med salvia, daggkåpa och en underbart ljusgrön doftfunkia.

Pionvallmon har slagit ut. Den tänker jag säkert så igen nästa år. Jag ser fram emot den mörka också. Den slår nog ut om några dagar.

Klematisen jag köpte på rea för några veckor sedan har börjat blomma. Helt underbar den också.

I söndags var vi på bakluckeloppis i närheten. Riktigt bra loppis och förutom fina gummistövlar och krukor köpte jag dessa kärl från Höganäs som passar så fint i uterummet. :-)

Published with Blogger-droid v2.0.6

lördag 7 juli 2012

Lyx

Lyxigt att kunna ta in några rosor som fyller hela vardagsrummet med en underbar doft. Detta är Buff Beauty som jag köpte väldigt spontant förra året och som frodas hos mig och har blivit en absolut favorit.

Annars har jag idag köpt 8 häggmispelplantor (A. spicata) och har den senaste veckan äntligen hunnit spika ihop de stora odlingslådorna som jordgubbarna ska få flytta till. Nu måste jag bara måla dem och innan dess bestämma färg. Det lutar åt blå. Man kan ju inte vara feg och bara olja. ... säger en som precis har sprayat kökslampan knallblå. ;)


Published with Blogger-droid v2.0.4