söndag 19 januari 2014

Tulpaner och fåglar


Jag kunde inte annat än att testa min nya kamera på att fota en gammal bukett tulpaner på tulpanens dag häromdagen. Jag hör till dem som tycker att tulpaner blir så himla vackra när de börjar torka in. Inser nu att de inte ser lika gamla ut på bilderna än i verkligheten, men vackra är de hursomhelst. :-)




Jag har också försökt mig på att fota några fåglar utanför fönstret. Det är inte lätt när de flyger iväg så fort jag kommer med kameran och jag vill inte riktigt skrämma iväg våra nya grannar heller med att lura bakom gardinen med ett jätteobjektiv... ;-) Men sakta men säkert börjar några av fåglarna fastna på bild.



Jag brukar ha en hel del bröd över som jag funderar på att börja ge till fåglarna, men jag är rädd att det ska bli äckligt, dels när det blir blött och när fåglarna börjar sprida det i halva trädgården. Är det någon som har några tips på hur man ska ge det till dem så att man minimerar spridning och äckel utan att krångla till det för mycket?

onsdag 8 januari 2014

Det växer...


Även här börjar vårlökarna titta fram lite väl tidigt efter den varma hösten och vintern. Hoppas bara att de klarar sig i den kommande kallare perioden...

Jag har hittills haft otur med julrosor men den stora som jag fick av min mamma förra julen och som jag sedan planterade ut, har massor med knoppar.


Mina bilder blir lite blåa med min nya kamera. Får lista ut hur jag löser det.. Jag har inte riktigt blivit vän med den än...

Något annat som äntligen verkar blomma om är min amaryllis som jag köpte för två år sedan. Sedan dess har den flyttats in och ut men har alltid bara fått fina blad. Men nu finns där två knoppar. Får se om de orkar blomma också...


måndag 6 januari 2014

Liten stund i trädgården


En liten, liten stund hade vi faktiskt fint väder idag och då passade två små pirater på att gräva efter en skatt i grönsakslandet...

Själv hann jag klippa ner hösthallonen och gå en snabb runda runt huset och plocka bort sånt som har stört mig i evigheter men som aldrig har städats upp.

söndag 5 januari 2014

Lägesrapport från källaren


En alldeles underbar äppelkaka blev det bakat av sambon idag. Våra Cox Orange i källaren mår bra. Himla lyxigt att kunna baka äppelkaka med egna äpplen såhär i början av året...

Under den hektiska hösten har mina växter i vinterförvaret i källaren fått alldeles för lite uppmärksamhet. Idag har jag dock äntligen lyckats ta mig ner där för att sköta om dem lite. Jag vågade först knappt titta, men när jag såg att det iallafall verkar vara liv i de flesta, gick det bra att plocka döda blad och vattna lite grann.


Mina två stora pelargoner ser ut att må bra. De har inte velat växa alls sedan jag planterade om dem i de stora krukorna för två år sedan. Får se om det blir bättre i sommar.



Några enstaka små blommor hittade jag också. Visst har vi fin färg på väggarna i garaget...?)


I år har jag testat att ta in dahliaknölarna i krukorna istället för att gräva upp dem. Jag tänkte att det kanske blir lite enklare framåt våren att bara ställa fram krukorna i värmen. Förutom två stycken som har börjat skjuta lite skott, verkar det gå bra.



Något som ser mindre bra ut är min rosmarin och mina plättar i luften som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra av, så de hamnade i källaren vid alla andra vinterförvarade växter. Någon som vet vad jag borde ha gjort med dem istället?