söndag 17 mars 2013

Vår?



När jag fyllde år förra året fick jag ett antal lökväxter i kruka av min bror, bland annat några fina våririsar. Jag planterade några utanför uterummet eftersom det är vår varmaste och sandigaste hörna där inget annat än lökväxter vill växa. En kruka fick stå på framsidan som vetter mot väster. Irisarna som står utanför uterummet har inte synts till än, men den på framsidan har börjat så ut. Gissa om här ska handlas och planteras MASSVIS med våriris i höst...! ;-) Jag har hittills ingen erfarenhet av blomman men jag älskar den redan. Och att den blommar såhär tidigt visste jag inte. Krokusarna har inte ens börjat än ju...!


Snödropparna har dykt upp för ett bra tag sedan. Jag tror att den här bilden är två veckor gammal.

Två veckor gammal är även bilden nedan. Nu har mina fina ungerska blåsippor slagit ut helt och jag fasar lite för snöovädret de pratar om ska komma nästa vecka...


I år fick jag en fin glasklocka av mina bröder. Den har fått stå på en del av blåsipporna nu, men igår tog jag in den så att den inte blåser bort i början av veckan.


Idag har jag äntligen kommit igång med de första frösådderna. Jag har inte riktigt varit motiverat hittills och jag stressar inte för jag tycker att det är ganska skönt att vara ifrån trädgården ibland också med tanke på hur maniskt trädgårderandet brukar bli när det verkligen sätter fart. ;-)

Min bror tippsade om några fina små växthus på Tiger för unka 10 kronor så jag köpte ett var till barnen. Jag gillar dem för att de är så små och får plats på fönsterbänken så att de kan få vara framme så att barnen ser dem. Dessutom har de hål i krukorna, vilket kan behövas efter att barnen har vattnat. ;-)




Barnen har mest sått "överraskningsblomma" som dahliorna heter här hemma numera. Dottern hade en i sin trädgård som hon gillade och när hon ville så fler sa jag att man aldrig riktigt kan veta hur de ser ut och vilken färg de får, så hon kallade dem för överraskningsblommor. Själv har jag bara sått det absolut nödvändigaste eftersom jag reser bort till Sydafrika om några dagar och jag vill inte lämna sambon med alldeles för mycket att vattna, särskilt inte nysått som behöver mycket omsorg.

Vår gamla skruttiga duschkabin som står i källaren har också fått komma till användning för första gången. Jag har fått löss på mina övervintrande agapanthus och efter att ha släpat ut dem och ha konstaterat att vattnet i vattenslangen hade fryst fick jag idén att duscha av dem i duschen. Det funkar alldeles utmärkt, fast jag kom på att det hade varit trevligt att ta bild innan duschen då bladen var väldigt fina och stod upp. Nu ser den lite ledsen ut.


 Och nästa står redan i kö till duschen...


Mitt citronträd i vinterförvaringen har det inte lätt just nu. I rädsla att övervattna det, har jag nog gett det lite för lite vatten och det har tappat alla bladen. Jag tog in det i värmen för någon månad sedan, men ingenting hände och jag var rätt så orolig att det hade dött. Såhär ser det ut:


Men så såg jag plötsligt lite små livstecken för några dagar sedan! :-) Inte i kronan utan på stammen, men just nu är jag glad för vilket livstecken som helst. Hoppas resten repar sig snart också. När jag kommer hem igen från Sydafrika skall trädet få flytta in i vardagsrummet och bli riktigt ompysslat och sedan skall det ut i uterummet så fort det är tillräckligt varmt för det.


Här är några fler bilder från vinterförvaringen...




1 kommentar:

  1. Oj vad våren kommit långt hos dig, här är det fullt med snö,än.Så kul att barnen är intresserade av frösådd.
    Ha en underbar dag!!

    SvaraRadera