tisdag 7 augusti 2012

Sydrabatten just nu


Här kommer lite smakprov från vad som blommar i min rabatt vid gatan just nu. Ovan en dahlia jag gillar jättemycket. Den står i kruka, men jag hade ingenstans att ställa den så jag ställde den mitt i rabatten bredvid pionerna. Tror definitivt att jag kommer att göra om det.

Temyntan jag köpte förra året har växt till sig lite och blommar igen. Den är lite gömd bakom en massa annat så den hörnan av rabatten får jag göra om i höst för i våras gick det inte eftersom det mesta är sådant som blommar sent och kommer upp väldigt sent också.


Solbruden 'Rubinzwerg' som jag köpte som tre småplantor från odla.nu för två säsonger sedan har verkligen börjat bre ut sig och blommar en massa i år.


Jag sådde en massa alunrot i våras och en del har växt till sig ordentligt. Här nedan är en fröplanta från i våras till vänster och till höger min gamla stora planta. Jag tror att båda är blodalunrot, men den nya plantan har redan större blad.


Min ena solhatt har börjat blomma. Jag tycker inte riktigt att den växer lika bra som jag vill. Den vita jag planterade förra året har jag inte sett till än. Jag har köpt till två 'Magnus' så får vi se till hur det går för dem. För himla trevliga är de ju och i teorin borde de trivas bra i min varma jord.


2 kommentarer:

 1. Läcker dahlia! Jag har bara en men den är otroligt maffig! Jag ska nog försöka fixa fler till nästa år, det är bara så svårt att hålla undan för sniglarna! Kul att läsa om din trädgård, som har helt andra förutsättningar än min feta lerjord! Ibland önskar jag att jag hade lite bättre dränerat, som denna sommar! Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Du skrev på min blogg att du ville ha frön av en av Vallmona som jag visade.Eftersom alla kom från samma påse med Pionvallmo och en del blev enkla och en del blev fyllda.Så kan jag ju inte garantera att du får just den färgen du vill ha.Men om du fortfarande är sugen på frön så skicka ett brev till
  Gunborg.Uhno.
  Trålgatan 4
  61331 Oxelösund
  Och så stoppar du i ett brev med din adress på och porto som kommer det frön.

  SvaraRadera