söndag 26 augusti 2012

Nästan tom rabatt...

Den här rabatten har en gång i tiden varit en misslyckad kryddrabatt som hade tagits över helt av en mynta och smultron. Jag har länge inte vetat vad jag ska göra med den men när min smarta mamma kom på hur jag eventuellt kan få plats med ett persikaträd där, vilket jag länge hade grubblat över, så fick jag plötsligt mycket mer motivation att röja. Så idag rök all mynta och alla smultron. Jag får nog hålla koll lite mer och dra rötter några gånger, men jag ska prova att hinna med att lägga klart kantstenarna till höger och lägga plattgång till vänster mot hallonen i höst. Sedan funderar jag på att lägga kantsten som en stor oval runt körsbärsträdet och ha de örter som finns där nu utanför ovalen och sedan fylla ovalen med sommarblommor, framför allt olika vallmon. Persikaträdet tyckte min mamma kunde stå framför västväggen som tillhör vårt redskapsskjul i plåt. Fått grunna mer på den idén under vintern.

Sedan har sambon och jag äntligen klippt bort de värsta stora toppskotten på den höga granhäcken. Mina armar är fulla med röda prickar och gör fruktansvärt ont så om ni tänker tillbringa en timme liggandes på en granhäck, så gör det INTE i t-shirt!

Published with Blogger-droid v2.0.6

4 kommentarer:

 1. Tack för tipset :-) Låter som en bra plan, blir nog snyggt!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Åh, persikoträd. Det vill jag ha ... någon gång. Där vi bor nu finns inga skyddade längen, men jag drömmer om en vinterträdgård. Som sagt ... någon gång :)

  Solsken
  //Linda

  SvaraRadera
 3. Det tycker jag absolut att du ska ha, ett persikoträd. Det är helt underbart att få sätta tänderna i en solmogen saftig egenodlad persika!

  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 4. Ett persikoträd vore jättekul att ha. Ska försöka skapa en klimatzon för ett sånt. Jag tror det blir bra med kantsten och plattrad. Kram Pia

  SvaraRadera