måndag 24 september 2012

Dotterns trädgård


Bland en massa annat så bor den här fina dahlian i dotterns trädgård. Hon är så glad för sin "solros". :-) Det är första året som hon har fått ha en egen del i trädgården. En pallkrage blev det i år. Det första som skulle in dit var en gång för visst måste man ha gångar i en trädgård. Och det är inga småsaker här inte. En gång av 40 gånger 40 betongplattor skulle det vara! Ärligt talat tyckte jag hon var helgalen, men det var inte så dumt egentligen för nu kommer hon så bra in till trädgården.


Några jordgubbs- och smultronplantor fick också flytta in och så sådde hon lite morötter, slingerkrasse och ärtor. Sen spårade det hela ur när hennes galne mamma kom på att hon hade alldeles för många småplantor av diverse sommarblommor. Så ett helt gäng tagetes och dahlia flyttade in också och några solrosor får ju såklart alltid plats också. Dottern kom ganska snabbt på att det egentligen inte blir något problem alls med att ha fullt i sin trädgård för när det inte fick plats några ringblommefrön så sådde hon dem tät, tät intill pallkrageväggen på utsidan med kommentaren "Där ser det ju nästan ut som om de är i min egen trädgård...!" :-)

Jag har varit lite dålig på att hinna ta fina kort i sommar, så tyvärr finns det inte alls många kort av hennes trädgård men vi har haft himla roligt med den och det är ju det viktigaste. Hon ska ha en trädgård nästa år också och förhandlingar om en eller två pallkragar pågår fortfarande... ;-) Nästa år är ju lillebror tre och då måste han ju också ha sin egen pallkrage, så vi får se hur vi löser det.

Jag har alltid haft min egen trädgård hemma i grönsakslandet när jag var liten och jag tycker att det inte bara är nyttigt för barn att lära sig om odling och annat men att pyssla ute i trädgården är också en sak som är himla kul att göra tillsammans.

2 kommentarer:

 1. Visst är det roligt att vara i trädgården tillsammans. Jag märker att F blir inspirerad. Idag när vi gick till förskolan frågade han vad var alla träd heter. Vi avverkade tallar, granar, avenbok och katsura :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Jag blir så glad när jag läser ditt inlägg. Glad för att din dotter fått en egen trädgård och för att hon gillar den så mycket och glad när jag tänker på min eget lilla land som jag hade när jag själv var barn.

  Glada kramar

  SvaraRadera