måndag 1 oktober 2012

Lökplan


Jag har provat att beställa blomsterlök från Holland för första gången och idag har lökarna kommit. :-) Man känner sig nästan lite halvprofessionell när man öppnar lådan med alla tråkiga bruna papperspåsar, precis som proffsen brukar ha, istället för de där med fina bilder som vanligt folk köper i affären. ;-) Jag hade i för sig hoppats att det skulle finnas med bilder så att jag lätt kunde lägga påsarna i högar enligt vad som blir snyggt tillsammans. Nu fick jag leta fram bilder på nätet istället. Och för att det ska gå snabbt att få ner lökarna i jorden snart, så har jag för en gångs skull gjort en plan över vad som skall planteras var.

Det är följande jag har köpt:

Till sydrabatten längs gatan:
Tulpan Queen of Night
Tulpan  Christmas Dream
Tulpan Menton
Tulpan Fontainbleau
Tulpan Pays Bas
Tulpan Snow Cristal
Allium Purple Sensation
Allium sphaerocephalon

Till rabatten längs gatan på andra sidan (under stora blodboken):
Tulpan Dordogne
Tulpan Queen of Night
Tulpan Pays Bas
Narcissus Cheerfulnes
Krokus Jeanne d'Arc

Till Triangelrabatten framför huset:
Tulpan Uncle Tom
Tulpan Jan Reus
Tulpan Gavota

Till Rabatten vid ingången:
Tulpan Purissima
Krokus Ard Schenk

Det är ganska fullt i almanackan de närmaste dagarna, men jag hoppas att jag får lite tid över någon dag snart för att få ner lökarna i jorden. Det börjar bli svårare att hinna med något litet i trädgården på vardagskvällarna nu när det är mörkt när barnen har lagt sig och jag får lite tid för mig själv.

3 kommentarer:

 1. Inte bara jag som har lökfrossa, härligt! Var det bra pris att beställa direkt? Jag fick lökar från Odla idag och fick besked att min stora beställning från en grossist finns att hämta inne i stan. Nu väntar jag bara på Jennys fröer och sånt. I helgen ska jag ha trädgårdstid. Spaljeäpplen ska i jorden och alla lökar som ska bo tillsammans med dom :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Vad fint det ska bli till våren...

  SvaraRadera
 3. Oj det var ingen dålig samling, nog kan du känna dig som ett proffs//Britt

  SvaraRadera