tisdag 6 mars 2012

Omskolning klar :-)På väg hem från jobbet köpte jag ett gäng billiga miniväxthus så att jag kan fortsätta med omskolningarna. Jag hittade även någon sorts plastskydd som fanns i två storlekar. Den lilla funkar perfekt att ha på vardagsrumsbordet så är det mycket lättare att städa upp efter sig när man har varit och pillat med jord. Innan använde jag barnens vaxduk som de brukar ha när de ritar i vardagsrummet, men det är rätt bökigt att städa bort all jord.

Miniväxthusen fylldes med bl a 24 vallmo 'Lila pompons', 24 rosa pionvallmo, 24 små fingerborgsblommor, sammetsfingerört, koriander (vilken lukt trots att det bara är två ynka karaktärsblad på varje planta!) och lite annat smått och gott. Pelargonsticklingarna fick flytta upp på fönsterbänken i gästrummet för att ge plats åt de omskolade plantorna i odlingshyllan nere i källaren.


Som ni ser börjar det bli rejält fullt i odlingshyllan. Jag får se hur jag gör när nästa omgång plantor kommer. Jag har en hög med frön som väntar på att bli sådda vilken dag som helst, men jag har velat vänta tills jag är klar med lite omskolningar och omplanteringar, men nu är alla plantor som har kommit upp omskolade, så nästa projekt blir nog att så lite mer. :-) Nu är det bl a lite olika solhattar jag ska så.

7 kommentarer:

 1. Vad fina dina sådder är! Jag kör med samma taktik. Skola om allt innan jag sår nytt! Det blir så lätt annars att man har allt att skola om på en gång.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Hejsan,
  Vad roligt att du hittat till min blogg, för då hittade jag ju till dig :-)
  Har lagt till dig i min blogglista så att jag kan besöka dig igen.
  Ha det gott.
  Kram, Ingela

  SvaraRadera
 3. Tack för din kommentar hos mig! Vilken lycka att få bo i zon 1. Jag ser att våren verkligen är på gång hos dig! Jag bor i zon 4, på gränsen till zon 5, så här är det inte lika lätt att odla.
  Ha det gott!
  Christina

  SvaraRadera
 4. Ohh så underbart att man inte är ensam i frö-tagen. Har lagt in lista över det som hittills kommit i jord hos mig.Har inte kommit till omskolning ännu. Men börjar väl nästa vecka skulle jag tro. Spännande. Kram/Fia.

  SvaraRadera
 5. Ser verkligen prydligt ut bland dina sådder :=)
  Ja, att hyllorna snabbt blir fulla går fort sen blir det lite problem med var man ska ställa allt.
  Brukar ändå av någon underlig anledning alltid lösa sig :=)

  Här skolas det om och frösås nytt huller om buller, ingen ordning alls ;=)

  Ha en fin start på veckan!

  SvaraRadera
 6. Så fint du har bland dina sådder.
  Ang tegelstenen så har jag köpt den här http://kullabygdenskeramik.blogspot.com/
  Men det borde funka med en vanligt också.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 7. Vad många små bebisar du har att pyssla om! Jag tänker varje år att jag ska men orkar sedan inte, har inte heller något växthus att ha dem i... I år blev det i stället ett gäng sticklingar som tills vidare får husera i badrummet där de verkar trivas!

  kram louise

  SvaraRadera