måndag 5 mars 2012

Vilken tur! :-)


Vilken tur jag hade idag. Det var helt omöjligt att koncentrera sig på jobbet, så jag åkte hem tidigt för att ta hand lite om sjuklingarna där hemma och återfå lite energi. Väl hemma åt vi frukt och sedan tog jag ut barnen så att sambon kunde vila lite och vi andra skulle få lite frisk luft. I redskapsskjulet hängde mina favoritträdgårdshandskar med mögel på! :-( Jag gillar dem väldigt mycket, så det vore synd att behöva slänga dem. Så om det är någon som vet om man kan slänga dem i tvättmaskinen eller rädda dem på något annat sätt, får ni gärna hojta till. Det är roshandskar med lite mjukt läder på handflatesidan och tyg på ovansidan.

Hursomhelst kom jag att tänka på min vinst hos Mia med Trädgården på Waldemars och gissa vad som låg i min brevlåda om inte dessa underbara färgglada trädgårdshandskar! Passar perfekt dessutom. :-) Så Mia, de är väl inkörda nu och jag är så nöjd! Tack så jättemycket! De kommer att användas mycket och väl hela året. :-)

Ifall någon har undrat varför jag har varit lite tyst på sistone, så var jag först på jobbresa några dagar och sedan åkte jag nästan direkt till min mamma över helgen. Där planterade vi om afrikas blå lilja en dag (bättre träning får man leta efter!) och mitt i allting blev min mamma irriterad över en rad lavendel i sin rabatt, så jag fick allihop. Lite skumt att ha med sig en stor påse lavendel i Swebus-bussen på väg hem... ;-) Jag hann gräva ner dem i rabatten idag.

När barnen började kräva lite uppmärksamhet, gick vi ett varv i trädgården och letade vårtecken. Jag var förvånad hur mycket vi hittade.

Balkansippan börjar blomma, vilket jag är väldigt glad för efter att ha flyttat den från sin fina sydliga plats till ett annat ställe förra året. Jag kommer inte ihåg när den började blomma förra året, men inte var det såhär tidigt?!


Den vita krokusen i norrabatten börjar blomma så smått...


... och de lila krokusarna vit uterumsväggen blommar för fullt. Det är nog det absolut bästa läget för vårlökar där, men snart ska de få flytta för att ge plats åt altanen. Något jag kom på som jag saknar lite är nog gula krokusar. Det får absolut hamna på planteringslistan för vårlökar till hösten.


Vid uterumsingången hittade jag det här. Jag är rätt dålig på de olika små blå vårlökarna, men visst är det här en vårstjärna? Den vägrade fotograferas underifrån och jag vågade inte dra allt för hårt i den...


Vid vägen har jag en vitbrokig benved som jag hade tänkt klippa som ett klot. Jag har aldrig testat förr och den här har några år på nacken, så jag visste inte hur jag skulle börja, men idag började jag klippa. Såhär såg den ut före:


Och såhär ser det ut nu:


Lite rundare är det nog, eller hur? ;-) Jag tänkte egentligen bara börja klippa lite för att få den att förgrena sig och bli lite kompaktare och så tänkte jag ta lite omgångar under säsongen och först efter 2-3 gånger försöka få till ett klot. Klotet ska sedan även flyttas. Jag funderar på att sätta det vid ingången där jag har en hopplös torr norrabatt som jag alltid ser, för jag antar att den borde klara det. Får kolla upp det. Men det skulle nog bli fint med något vintergrönt och vitt som lyser upp där.

Nej, nu ska jag sätta mig och jobba lite. Det är nackdelen med att gå hem från jobbet tidigt för att gräva i trädgården, men nu har jag i alla fall mer energi efter en underbar vårdag i trädgården! :-) Hoppas jag hinner med att se lite trädgårdsprogram som jag missade medan jag var borta efteråt. Och kanske plantera om en och annan växt... Och skola om... Det kommer nog bli en sen kväll... :-)

3 kommentarer:

 1. Oj vilken kick man får av att läsa runt i blogghavet. Gjorde en ny modell idag och tänkte att jag ska surfa vidare till den som kommenterat överst i alla bloggar ikväll. Därför hamnade jag hos dig. Får bli en runda och leta efter vårtecken imorn minsann.Det har jag inte gjort ännu. Ha det gott/Fia.

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig dag! Blir lite avis på er som kan stöka runt i trädgården. Längtar! Väldigt intressant idé med den vitbrokiga benveden. Ska bli jättespännande att följa. Jag funderar lite på vad jag ska ha för något som kan vara vintergrönt. Måste få in lite mer i trädgården.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Hej, vad längt våren kommit hos dig! Fina bilder du visar.

  Kram Ulrika

  SvaraRadera