torsdag 7 juni 2012

Dagens bilder...

När man är sugen på att vara ute i trädgården, men inte riktigt orkar ta tag i något efter jobbet, är det perfekt att gå en runda med kameran för att se vad som händer där ute...

Det börjar komma massa knoppar på rosorna.

Penny Lane:


Mme Alfred Carrière:Buff Beauty:Honungsrosen Lykkefynd som jag satte tidigt denna vår har massor av knoppar. Hoppas den känner för att börja klättra på äppelträdet så att jag kan ligga där i hängmattan och njuta av doften...Nevada som jag planterade i höstas har nog kommit längst av alla.Här är en bild på hela busken:
Aklejorna sjunger på sista versen, men vissa har knappt börjat. Först ute den här underbart mörkröda som har valt att växa på komposten. Den ska jag definitivt ta frön ifrån. Har inte den någon annanstans.


Annars har jag mest ganska vanliga, men den här är lite ljusblå när man tittar noga...


Och den här sådde jag förra året. Kommer inte ihåg namnet just nu. Black någonting tror jag... ;-)


Även pionerna har massor stora knoppar...


... och det ser ut som om vi kommer att få fina plommon på Opal-trädet. Förra året fick vi bara ett enda moget plommon på det och det var helt underbart gott. :-)


Jordgubbar blir det också gott om i år.


Dahliorna växer så det knakar...


... och det ser ut som om den första börjar bilda knoppar...


Den här rabatten planterade jag igår. Stora lammöron, trädgårdsiris och olika sedum fick det bli i den snustorra rabatten. Lavendel är det enda som trivs i den sedan innan.


Lavendeln i triangelrabatten börjar nog blomma när som helst...Citronträdet har fått sin nya kruka....


Bambun 'Asian Wonder' som jag planterade för några veckor sedan är så fin i motljus.


Här en bild på triangelrabatten som jag gillar mycket vid den här tiden.


Bladen på frilandshibiskusen är fortfarande ljusgröna och så fina mot de lite vildare blommorna, som lupinerna som självsår sig något otroligt så jag har försökt utrota dem, men började sakna dem, så nu får de vara kvar ändå. :-)


Annat som blommar just nu är den här blå vivan,...


... vallmon som lyser nästan neonorange under blodboken,...


... borstnejlikorna....


... och astilben vid ingången.


Vinrankan som vi planterade förra våren verkar ha överlevt. Inne i uterummet visar den fortfarande inga livstecken, så jag misstänker att den inte har klarat vintern där inne, men här nere kommer nya skott, så det löser sig nog.


Här kommer en bild på min väldigt provisoriska sittplats i kvällssolen. Vi har lite dåligt med just platser för den sista solen, men det är här som solen försvinner sist, så jag har ställt en bänk för att prova lite. Tyvärr är bänken nog så fallfärdig att det inte ens lönar sig att renovera den, så jag får kanske bygga en likadan fast ny.


Den här lilla rabatten vid lilla körsbärsträdet får jag verkligen göra något åt. Vi får se när det blir.


Just nu blommar där mest lite gräslök och så har jag ställt mina tre myntakrukor där. Pepparmynta, Marrokansk mynta och äppelmynta. Den marrokanska har jag redan testat som te och den var jättegod.

1 kommentar:

  1. Vad roligt att få en rundtur i trädgården med aktuella växter. Ser ut som du har mycket härligt på gång nu :-)
    Ha det bäst!
    Kram Hélena

    SvaraRadera