onsdag 25 april 2012

Mysteriet löst. :-)


Jag har löst mysteriet om tulpanen jag hittade igår! Idag stod där helt plötsligt fler stycken. Eller ja, de har väl stått där ett bra tag, men jag har inte direkt sett dem bland alla andra tulpaner. Så när det nu verkar vara flera stycken, var jag tvungen att rota i trädgårdslådan medan barnen åt middag, och så hittade jag den här! Anemontulpaner är det tydligen som kommer upp i min rabatt vid brevlådan. Den ena har nästan öppnat sig och är alldeles underbar! Väldigt rik gul färg men utan att vara knallig på något sätt. Kanske för att den går lite åt det mörka hållet. Den är helt underbar i alla fall. Jag får nog ge i uppdrag till sambon att ta bilder på den ibland ifall den har blommat över när jag kommer hem från USA... ;-)


Och titta vad jag mer hittade på väg med två stressade barn efter en superlång och sen arbetsdag! Jag köpte en kruka överblommad kungsängslilja förra sommaren som jag planterade någonstans. Jag har gått och grubblat över var den fanns, men samtidigt hade jag inte mycket hopp om att den skulle komma upp överhuvudtaget i min knastertorra sandiga jord. Men se vad som står under plommonträdet vid ingången nu! En alldeles underbar kungsängslilja!

Annars är det stressigt just nu. Väldigt långa arbetsdagar (jag får väl vara glad att barnen tycker att det är superspännande att för en gångs skull vara allra sist kvar på dagis på kvällarna) och så ska man se till att packa samtidigt. Men imorgon kväll kommer sambon hem, så då skall hela min hög med grejer läggas i hans resväska och på fredag åker jag medan stackars sambon lämnas helt ensam kvar med jetlag och långhelg. Hoppas han får fint väder i alla fall. :-)

Förresten har jag funderat lite på om man inte skulle kunna köpa med sig någon trädgårdsinspirerad souvenir från New Orleans. Och då menar jag något som växer. Jag antar att man inte får ta med sig småplantor eller sticklingar som man har tagit någonstans, men om det är någon som har något tipps på vad som kan vara roligt att ta med sig, så hojta till! Jag misstänker att det inte blir tal om att gå in i trädgårdsaffärer, annars hade jag kanske satsat på lite frön, men det gillar nog inte tullen heller...

3 kommentarer:

 1. Ha det så alldeles underbart over there! Ska bli roligt att få läsa om din resa sen :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Va bra att du hittade vad det var för tulpan. Vill du ha fler så vet du ju nu vad du ska köpa :-) Visst är det konstigt hur fort man kan glömma vad man planterade i höstas?!
  Kungsängsliljor är bara så underbara! Jag planterade lökar för första gången i höstas, väntar med spänning :-)
  Ha det så trevligt på resan. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 3. Tittade förbi och blev glad att se att du fått en sån fin överaskning, Kungsängsliljorna är underbara.

  Kram från Tini Tut

  SvaraRadera