måndag 7 maj 2012

Hemma igen :-)


Titta, vilken liten sötis som fick följa med mig hem från New Orleans! :-) Det fanns en alligator också, som ju hade varit ännu lite mer typiskt Louisiana, men den här var sötare. Jag får nog hitta en bättre plats att sätta den på, men just nu får den stå i rabatten vid ingången så att jag ser den varje gång jag går hemifrån eller kommer hem.

Vad mycket som har hänt här hemma sedan jag åkte för lite mer än en vecka sedan! Jag vet att det har varit varmt här hemma, men trodde nog inte att det skulle vara så stor förändring. Fruktträden blommar och massvis med tulpaner har slagit ut.


 Vildtulpanerna jag fick av min moster har äntligen slagit ut. Det var väldigt dåligt fotoljus ikväll, men jag kunde såklart inte hålla mig och tog bilder ändå. ;-)


De konstiga krulliga tulpanerna har slagit ut. Uppenbarligen köpte jag rödgula tulpaner i höstas. Det hade jag helt glömt bort... ;-)


I sydrabatten står blandade rosa och röda. Jag har inget minne av hur de röda hamnade där, men de passar inte riktigt in i färgskalan, så jag funderar på att flytta dem, men på något sätt bryr jag mig inte så mycket om färgerna så här års, så vi får se om de kanske får vara kvar ändå...


Pionerna växer så det knakar och den som har bra syn kan se hur många knoppar denna har i år. Det verkar ha lönat sig att börja ta bättre hand om dem. De senaste åren har de inte blommat mycket alls men nu har de fått lite gödsel. Fast inte i år än. Jag får kanske gödsla alla rabatter lite snart... ;-)


I rabatten vid brevlådan ser det ut såhär just nu:


Det verkar som om jag har lyckats plantera ihop påskliljor och tulpaner, men vad det är som borde komma där har jag såklart inget minne av heller. ;-)

3 kommentarer:

 1. Vilka underbara bilder och välkommen tillbaka! En riktig sötnos måste jag säga.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Vilken gullig amerikan:) Härligt att komma hem till full blom!

  Ha en finfin dag,
  Rebecca

  SvaraRadera
 3. det där med att plantera något där man redan hade något är jag specialist på...i år har det kommit upp stora tulpaner mitt i en Fairyros som jag satte i höstas...konstigt att man inte ser lökarna när man gräver ner det nyaste man sätter...?
  mia

  SvaraRadera