torsdag 19 januari 2012

Jag vann! :-)

Jag som aldrig brukar vinna något när jag är med i tävlingar, har vunnit det fina fröpaketet på bloggen Isas Trädgård! Det är ju såklart alltid roligt att vinna något, men ännu roligare när det är precis de blommorna som jag gillade mest när jag tittade på fröerbjudandet på odla.nu. Jag köpte väldigt många blomsterfrön vid denna tid förra året, men tänkte att jag ska hålla mig lite i år och försöka att inte köpa allt jag gillar för det blir ju alldeles för mycket. Det har gått ganska bra att låta bli att beställa frön eftersom jag har tänkt att jag då kan köpa lite mer fina perenner under sommaren, men jag har haft lite ångest över att det innebär att jag måste missa den underbara dubbla rosenskäran "Double Click Cranberries" och en ny fin (helst vit) luktärt. Men nu behöver jag inte det längre. Så trevligt. :-)I år tänkte jag att äldsta dottern kan få en egen pallkrage att odla i om hon vill. Och hon verkar intresserad. Planeringen är i full gång, men jag tror att vi fortfarande måste ha ett snack om det där med hur mycket man får plats med i en pallkrage. Hon vill ha jordgubbar, morötter, ärtor, massor med blommor, äppelträd och så säkert lite till som jag har glömt/förträngt... I morse ritade hon några lila blommor, som hon vill ha. Jag funderade på vilka blommor jag kan hitta i gömmorna som liknar dem på hennes teckning, men kunde inte komma på något, men nu är det ju solklart att hon ska få några av fröna av rosenskäran jag vann!

Jag är ju i full gång att planera min buskrabatt och de grova dragen i en stor perennrabatt som ska göras om rejält. Jag har inte riktigt kommit så långt att jag vågar planera in några nya blommor. Jag är en sån som inte kan nöja sig med en stil att ha hemma, utan jag vill ha allt. Därför har jag det konstanta problemet att perenner i romantiska rosa-lila-blå-toner måste enas med knallorangea och gula blommor. Det är inte lätt att få ihop det om man inte vill blanda hejvilt och få ett färgkaos. Förra året hade jag solrosor i perennrabatten och rosenskära på ett annat ställe. Från mitt vardagsrumsfönster såg det ut såhär:


Jag gillar kombinationen av gult och ceriserosa, fast den rosa tonen skulle gärna få vara lite mörkare. Så i år ska jag testa att binda samman rabatten med just den färgen. Så där ska säkert den nya rosenskäran få en hedersplats i år. (Rabatten jag pratar om är den med solrosorna. På den sidan som syns här finns där mest gula och röda blommor som solhattar, solbrud och någon jag inte vet namnet på, men till höger om bilden här går rabatten istället över i lite mer romantiska toner med pioner, vit och rosa flox och så den här nyheten från förra sommaren, rosen Buff Beauty som verkar trivas väldigt bra på det stället:


3 kommentarer:

 1. Grattis till vinsten av frön!

  Klart att dottern ska få en egen pallkrage att odla i :=)
  En blivande trädgårdsmästare kanske?

  Önskar dig en härlig torsdag!

  SvaraRadera
 2. Grattis till den fina vinsten.
  Nu blir det odla av, dottern blir säkert glad.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 3. Grattis till vinsten, så kul att vinna o handla lite:) Jättekul får tjejen din osså.//Helen

  SvaraRadera