måndag 16 januari 2012

Planering

Som de flesta andra, håller jag på med planering inför denna trädgårdssäsong just nu. det är helt otroligt hur snabbt det kan gå. Innan jul tyckte jag att jag var ovanligt lugn inför nästa trädgårdssäsong och tyckte det var rätt så trevligt att inte behöva tänka på trädgården varje dag. Och så fort det blev 2012, började det klia i fingrarna och jag kan inte låta bli att tänka på trädgården överhuvutaget.

Ett av årets större projekt är anläggningen av en buskrabatt vid vägen. När vi köpte vårt hus för tre år sedan, var trädgården otroligt platt och utan någon som helst avgränsning mot vägen. På ena halvan vill jag nu ha buskar och på den andra några buskar och perennrabatt för att avgränsa lite och ge lite insynsskydd.


Till busrabatten tänkte jag ha bambu i hörnet mot grannen för att skapa ett slut på vår trädgård även vintertid. Sedan har jag drygt 3 meter till innan där finns en lite krasslig, men ändå levande paradisbuske som nog ska bli bra igen om jag bara sköter om den lite. Denna sida av trädgården består mest av fruktträd och har ett trevligt lugn i sig, så jag vill inte ha några för "stökiga" växter utan lugna gröna buskar. Det är dock ändå alltid trevligt om något litet händer varje årstid. Buskarna jag tänkte skulle få vara med är:

- doftschersmin
- kornell
- kejsarolvon
- någon buskmagnolia

Framför buskrabatten står en stor blodbok och ett äppelträd som jag tänkte plantera en honungsros bredvid som ska få klättra upp i äppelträdet. Vi får väl se om det hela till slut verkligen kommer att se ut såhär, men det är kul att rabatten börjar ta form i mitt huvud.

När vi var i parken tidigare idag, hittade vi dessutom ett blommande kejsarolvon, vilket jag var väldigt glad för, eftersom jag inte har sett något sådant i verkligheten. Jag hade bara läst om dem och blev intresserad, men det är alltid trevligt att ha bekräftat att växter är lika fina i verkligheten som de verkar på papper. Dottern blev också glad när jag visade henne lite blommor eftersom hon precis innan hade fått ett mindre sammanbrott när jag förklarade att vi tyvärr inte kunde plocka blommor i parken mitt i vintern... Det är nästan lite skönt att veta att jag inte är den enda i familjen som lider av detta... ;-)


3 kommentarer:

 1. Hejsan Kerstin!
  Tack för kommentaren i min blogg.
  Roligt att du hittade dit, du är varmt Välkommen.

  Ja, det är en härlig känsla då man sitter och planerar inför sommaren. Vad man ska köpa, gräva ner, flytta eller bygga något plank eller två :=)

  Du bor i betydligt gynnsammare zon än jag. Här ligger snön djupt och det är läääänge innan det blir vår.

  Lägger in din fina blogg i min länklista.

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 2. Hej Kerstin !

  Grattis !! Du har vunnit fröpaketet i tävlingen på min blogg !! Så nu har du möjlighet att planera in lite fina sommarblommor i din rabatt!

  Maila mig din adress på isastradgard@hotmail.se så vi kan skicka ditt fröpaket !

  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 3. Kul när våren kommer och planeringarna är i full gång. Visst är det fint med Olvon, förstår att din dotter blev glad:)//Helen

  SvaraRadera