onsdag 30 maj 2012

Spontanköp...


Jag skulle BARA förbi stan på väg hem från jobbet idag innan jag skulle hämta barnen tidigt på dagis så att vi kunde fira lite födelsedag... Det gick väl sådär... Först gick jag förbi en liten blomsteraffär som min bror bor granne med och som han är stor fan av. Jag har aldrig gillat den, men nu hade de stor utförsäljning! De hade bland annat halvstora lime- och olivträd för bara 200 kronor så ett sådant skulle jag ha! Som tur var, bestämde jag mig att ta det på väg tillbaka till bilen för ett par hundra meter längre bort gick jag förbi Lilla Fiskaregatans Trädgårdsbutik som hade rea på ALLT! Det har de tydligen varje vår. Hur kan jag ha missat det!? De hade också citronträd som visserligen var lite dyrare (700 SEK fast med 30% rabatt), men de var MYCKET större och då kan jag ju såklart inte gå tillbaka till den andra butiken och köpa ett miniträd för 200 kronor... Jag har alltid tyckt att de här stora citrusträden är vansinnigt löjligt dyra och jag skulle minsann aldrig skaffa ett sådant, men nu fick det bli ett citronträd som definitivt inte får plats under gårdagens syrénbukett som mitt lilla apelsinträd. ;-) Det var väldigt svårt att fota trädet. Det ska stå ute sen i ett skyddat sydvästhörn på den förhoppningsvist någon gång kommande altanen, men eftersom det ska bli några kalla nätter nu, har det fått flytta in i uterummet. Och så är det nog lite för att jag ska jobba hemifrån imorgon och på fredag, vilket oftast brukar innebära från uterummet och då måste jag ju ha citronträdet bredvid.


Efter att ha släpat det stora citronträdet till bilen, gick jag tillbaka till den första lilla butiken som såld klematis för 50 kronor styck, så jag köpte alla som jag inte redan hade, vilket är de här tre. Plantorna är rejält stora och ser otroligt friska ut. Nu gäller det bara att hitta en bra plats till dem. Jag är sugen på att hitta lite nya, kreativa sätt att sätta klematis, så om det är någon som har några idéer, snälla, dela med er.

Nu ska jag ta det lugnt resten av dagen och titta på gårdagens avsnitt av "Året i trädgården".

2 kommentarer:

 1. Jag har inte många klematis så jag är tyvärr inte mycket till hjälp, är jag rädd. Men vad härligt att du hittade så mycket växter. Alltid kul att shoppa :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Härligt att göra gröna fynd!

  Ha en finfin ledig-mitt-i-veckan-dag,
  Rebecca

  SvaraRadera