måndag 6 februari 2012

InköpIbland är det bra att ha mitt jobb. Jag blir emellanåt tvungen att jobba över en massa under en vecka och då brukar jag lite efteråt ta kompledigt och göra något roligt. Det gjorde jag idag. :-) Eftersom det är svårt att komma iväg till plantskolan under helgerna nu när de knappt har öppet, har det inte blivit av än i år. Så idag slank jag iväg från jobbet en timme för att titta runt i lugn och ro på Flyinge Plantshop utan barn. Egentligen tänkte jag unna mig några pionstöd från Eldgarden av några jul- och födelsedagspengar, men de fanns inte inne. Men jag hittade två trådkorgar som jag hade sett i en annan trädgårdsbutik, men inte köpt då, vilket jag har ångrat ända sedan dess. Jag tror faktiskt att de var lite dyrare där, så ibland belönas man när man kan låta bli att spontanköpa första bästa grej. :-) Så var det också med groddtrågen som jag hade gått förbi massa gånger, men alltid lyckats låta bli att köpa. Nu tänkte jag slå till och då fanns de såklart till halva priset! Sånt gillar jag för då får man ju pengar över till annat. Min allra första primula någonsin blev det. Hoppas att jag kan hålla liv i den ett litet tag för det är tydligen inte så lätt om man ska tro allt som skriva på bloggar. Ikväll har den i alla fall fått flytta med mig vart jag än går så att jag kan njuta av den hela tiden. :-) Och så köpte jag en liten våriris som kan påminna mig om blommorna som står i köksfönstret hos min bror än så länge...

Sedan tänkte jag köpa frön av myskmadra och sockblomma som jag tänkte ha som marktäckare i den hopplösa norrabatten vid ingången (snustorr är den nästan), men det fanns inte. Så det blev två solhattar istället; rosa 'Starlight' och vita 'White Swan'. Jag hittade även en underbar salvia med röda blad vid namn 'Purple Vulcano'. Alla dessa har jag fått för mig trivs i min sandiga jord. Vi får väl hoppas att jag har rätt. ;-)

En av trådkorgarna har fyllts med lite urplock av halvdåliga Cox Orange som finns kvar i källaren. Där finns en hel del riktigt fina exemplar kvar också. Jag är riktigt stolt att jag har lyckats hålla dem vid liv så länge i år eftersom jag normalt är urusel på lagring av frukt och grönsaker om de inte går att frysa. (När dottern såg korgen utropade hon "Men du har ställt dem rätt på mina snödroppar!" "Ja, men snödropparna är ju små nu. Jag flyttar på korgen när de vill komma ut" säger en listig mamma varpå dottern funderar en stund och frågar om snödropparna kan skrika...)


Under eftermiddagen hann jag även att plantera om mina palettblad. När jag hjälpte min bror att flytta i höstas, så stod där ett helt underbart stort palettblad i slutet av korridoren i lägenhetsbyggnaden. Min bror sa att det var hans, men att det skulle få bo kvar där, så jag tog en massa sticklingar. De har stått på fönsterbänken ett tag, men nu får de testa odlingshyllan som sambon byggde till mig för någon vecka sedan. Odlingshyllan har fått flytta från garaget till ett annat rum i källaren efter att jag mätte temperaturen till 5,9 grader i garaget. Jag tror att aganpantusarna och pelargonerna äntligen trivs i garaget efter att ha haft det alldeles för varmt där hela vintern.


När vi hämtade barnen på dagis idag, låg den här teckningen på dotterns väska:"Det är du, mamma..." sa hon "... i din trädgård. För jag vet hur din trädgård ser ut!". :-)

3 kommentarer:

 1. Men vilken underbar dag du har haft! Att gå utan barn i plantskolan är en lyx. Helt underbart att läsa ditt inlägg och se bilderna. Speciellt bilden på teckningen :-) Klockren kommentar av din dotter.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Kap och fynd gillar vi! Fyndig kommentar från din dotter. "Vi kommer upp nu"! kommer INTE hennes snödroppar att pipa... du får allt flytta den snygga korgen i tid :-)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag flyttade korgen igår. Tyckte lite synd om snödropparna som hackades på av koltrastarna. ;-) Fem äpplen hade de lyckats äta upp på bara några dagar. Så nu vet jag vad jag ska göra med resten av äpplena som ligger i garaget sedan i höstas. :-)

   Radera