lördag 4 februari 2012

Skridskoåkning och decoupageförsök

Vi har haft en alldeles underbar dag på isen idag! Dottern lärde sig att åka skridskor. Vi är så otroligt stolta (och hon är nog ännu stoltare!). Jag lärde mig också att åka skridskor när jag var 4, men jag minns det som att jag stod och velade väääldigt länge innan jag vågade stå själv. Men hon var helt otrolig. Efter bara 10 minuter vågade hon stå själv och började stappla långsamt fram och tillbaka och blev mer och mer säker på benen. Det ska bli kul att åka tillbaka imorgon. Och lillebror hade sin första riktiga dag på isen. Förra året satt han fortfarande i barnvagn, då bara ett halvår gammal. Idag sprang han runt, åkte pulka emellanåt och jagade varje hund som kom det minsta i närheten av honom. :-D Vi var väldigt nervösa och hade förberett oss på en helvetesdag med två skrikiga frysna barn varav den ene dessutom är frustrerad för att det inte är så lätt att åka skridskor själv, men vi njöt varje sekund allihopa.

Jag tycker att det brukar vara ett gott tecken när man inser i slutet av dagen att man faktiskt inte har tänkt en trädgårdstanke på hela dan. För då har man ju verkligen haft roligt. Så det blir inte mycket trädgårdstankar idag, men jag tänkte ändå lägga in en bild på mitt tappra decoupageförsök.


Jag köpte en väldigt god chokladglögg i julas och det här är den långsmala flaskan. Jag ville prova på något där det inte gör något om allt går fel och jag måste slänga rubbet och så kommer den här säkert att kunna vara till nytta när jag har några enkla blommor i sommar. Jag är fortfarande väldigt tveksam om det här är nåt för mig. Jag brukar ha bra tålamod, men den där supertunna servetten som ska strykas på föremålet på något sätt och som går sönder hela tiden, det är ju bara helt hopplöst. Men jag ska prova lite mer. Det kanske går att öva upp sig. :-) Dessutom har jag några sticklingar jag vill rota och då är det ju trevligt med några snygga glas. :-) Så härnäst ska det bli några gamla barnmatsburkar som ska bli vaser.

Ni får ursäkta det dåliga fotot förresten. Jag är inte bra på att ta bilder och den här var bara helt hopplös att få bra på bild. Det syns nog att det är en ganska ojämn yta. Jag vet inte om det ska vara så eller om man kan få till det bättre, men för att ha som vas i uterummet eller på den nya altanen kommer den säkert att funka alldeles utmärkt. :-)

2 kommentarer:

 1. Tjusigt! Har aldrig provat det själv. Honungsmelonen, jag blev så sugen på att testa. Det är en ny sort som ska vara anpassad till nordiskt klimat och ska bära frukt. Du kan kolla in mer på http://www.impecta.se/sv/artiklar/honungsmelon.html
  Har ingen aning om det kommer att bli något och om jag är ute för tidigt men jag tänkte att det kunde vara ett spännande försök. Ger den meloner på 1 kg tänker jag öppna en flaska skumpa för att fira :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Hej! vad kul att du tittade in hos mig för då fick ju jag titta in hos dig. Decopage är fint men pilligt. Härligt när barnen lär sig nya saker och man ser glädjen i deras ögon. Ha en bra dag/ Pia

  SvaraRadera