onsdag 1 februari 2012

Lite hopp om vår i snön...

Under lunchen idag tänkte jag köpa mig en söt liten primula nu när tulpanerna börjar ge upp, men när jag väl var i affären, fanns där inte alls några fina. Lite vermiculite fick i alla fall följa med för det har jag aldrig testat, så det måste jag ju göra. Och så passade jag på att köpa några fler frön.


För två år sedan sådda jag morötter i blandade färger, vilket faktiskt var lite roligt. Jag är inte alls särskilt motiverad att odla grönsaker, men eftersom dottern ska ha en egen pallkrage i år och planerar för fullt, tyckte jag att hon kunde få lite extra roliga morötter för morötter ska hon ha säger hon (och dessutom solrosor, jordgubbar, bönor, ärtor, massor med blommor, en ros och ett äppelträd...). Jag köpte även en söt liten röd tagetes eftersom jag ju ska lära mig att tycka om tagetes i år (bland annat...).

Och någon färg måste jag ju ha bredvid tv'n när tulpanerna har gett upp helt, så efter jobbet tog jag snabbt in några kvistar forsythia.


Mina forsythiabuskar är väldigt små, så det går inte att ta in särskilt mycket. Jag har en vanlig (Freja tror jag) som fanns här när vi köpte huset. Jag tror inte den är särskilt gammal och den blommar både sent och dåligt, så förra året köpte jag en manchurisk forsythia som ska vara den som blommar först. För när man kan se grannens tidiga forsythia blomma där i april när man längtar som mest efter färg i trädgården, måste man ju också ha en som blommar då. Nu i sommar har vår vanliga faktiskt växt en del, så jag börjar fundera om det inte bara är så att den är så ung att den helt enkelt inte har kommit igång att växa riktigt än. Vi får väl se. Och jag ser väldigt mycket fram emot att se den manchuriska forsythian blomma. Jag vet inte om blommorna skiljer sig mycket mellan arterna, men bladen ser helt olika ut.

Och se, ärtorna börjar komma. En riktigt liten skog av ärtskott. :-)


1 kommentar:

  1. Vilka läckra morötter, de måste jag testa. Roligt som sagt att de har olika färger.
    Ha det bäst!
    Kram Hélena

    SvaraRadera