onsdag 22 februari 2012

Inköp


Idag åkte jag tidigt från jobbet för att hinna förbi en sväng på bokrean innan det var dags att åka hem. På vägen såg jag att de hade halva priset på allt på Bolagret, så jag var ju tvungen att kolla. Ingenting fanns där som jag gillade tillräckligt mycket, men för att inte gå därifrån helt tomhänt, köpte jag till slut tre små vaser som kan vara bra till lite mindre buketter framåt våren.
På bokrean fanns ju en del trevliga trädgårdsböcker, men ingenting som jag bläddrade i övertygade mig tillräckligt. Visst, det är trevligt att titta på trädgårdsbilder, men jag tyckte att jag ändå kunde klara mig utan de där böckerna. Inte en enda bok blev det!
Gick en snabb runda på Indiska, men inte ens där hittade jag något trevligt. När jag gick tillbaka till parkeringen, tänkte jag att det ju var smidigt att handla när man inte spontanköper en massa saker. Billigt och bra. :-)

Sen gick det snett. Det var lite för tidigt för att hämta sambon på jobbet, så jag körde förbi Plantagen för att köpa några fler små krukor som kommer att behövas när de första sådderna skall skolas om. Först slank det ner två fina krysantemum. Det var ändå ganska ok tyckte jag för jag hade ändå ställt tillbaka primulorna jag hade tänkt köpa annars. Sen fick jag syn på det efter att ha plockat ihop mina krukor - det gigantiska bordet med STICKLINGAR! Så nu är jag 15 små pelargon-, fuchsia- och petuniasticklingar rikare. :-) Jag får börja begränsa mig med mina pelargoner, men de hade en del jättefina som jag inte hade tidigare, men framför allt hade de 'Appleblossom'! Jag velade hur länge som helst förra året när odla.nu sålde pelargoner och just den här gjorde det väldigt svårt att ta beslutet att inte beställa något alls. Så nu är jag väldigt glad att jag har den. :-)

4 kommentarer:

 1. Vilken underbar dag! Spontaninköp är så härligt och befriande. Var också på P idag för att handla små krukor eftersom det låg ett precis bredvid utbildningsstället. Går ju inte att motstå då :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Åh, va kul med Petunia sticklingar!!!//Helen

  SvaraRadera
 3. Godt billede.
  Held og lykke med stiklingerne.
  Tak for kigget.

  SvaraRadera
 4. Ha ha så det kan gå helt snett/ fniss
  Du undrade om basilika sticklingen.
  Ja jag har haft den inne på min svala sommarveranda under vintern.Den är jättefin!Hade 2 st.o den andra hade jag i köket men se det gick inte den dog snabbt.
  KRAM från mig!

  SvaraRadera